Minä

© Sasu Riikonen

Minä olen Linda Huhtinen, tamperelainen kirjoittaja, sanojen ja avaruuden ystävä.

Elän talossa, jonka ikkunasta voi katsella junia ja jonka katonraosta näkee aavistuksen verran taivasta. Jostakin syystä juuri nämä asiat ovat minulle hyvin tärkeitä.

Olen jo vuosien ajan kirjoittanut elämästä ja kuolemasta, sekä niistä peloista ja huolista, joita näiden asioiden väliin mahtuu. Minulla on apeuteen taipuvainen, mutta silti utelias mieli.

Kirjoittaminen on elämäni suurin valo, sekä minulle elintärkeäksi muodostunut lohtu. Minulle tarinat ja kirjallisuus ovat yhteiskunnan kehityksen ja olemassaolon arvokkain pylväs, sekä kehityksen viimeinen bunkkeri. Kirjallisuudesta me opimme myötätuntoa, suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä – asioita, joita tarvitsemme ollaksemme olemassa vielä seuraavankin vuosisadan.

Olen yksinäisyyteen vapaaehtoisesti taipuvainen erakkoluonne. Silti minua kiinnostaa ihmiset, sekä heidän tapansa olla.

Olen kiinnostunut historiasta, sodista, avaruudesta, aatteista, pahuudesta, hyvyydestä ja sanataiteesta. Erityisen tärkeäksi minulle on muodostunut Kalevankankaan Hautausmaa, missä vietän paljon aikaani.

Murehdin ja pelkään paljon, mutta haaveilen sitäkin enemmän.

Haluan uskoa siihen, että kaikki kääntyy lopulta hyväksi.

 


Töistäni:

Olen jo vuosien ajan tuottanut tekstejä, sekä kuunnelmia erilaisiin julkaisuihin. Omaan kirjalliseen tuotantooni kuuluvat muun muassa uusimmat kokoelmani: Pahoja Asioita (2015), sekä Kirjeitä Vihamiehille (2017).

Pääsääntöisesti kirjoitan runoutta, proosaa, sekä suomalaista lyriikkaa.

Olen toiminut lehtien vierailevana kolumnistina, sekä vakiokolumnistina vuodesta 2010. Vakiovuoroista kolumniani kirjoitan edelleen muun muassa Suur-Tampereeseen. Vierailevia tekstejä olen tuottanut moniin eri julkaisuihin, kuten Savon Sanomiin, SM-Liigalle, Mestikselle,  Sumeliukseen, Radio Fun Tampereelle ja niin edelleen.

Pyöritän kirjoittamiseen pohjautuvaa luomispajaa yhdessä ystäväni Effiinan kanssa. Luo Maailma tarjoaa vaihtoehtoisia ratkaisuja asioiden ilmaisemiseen. Sellaisia, jotka eivät esineellistä, sorra tai tarjoa vääristynyttä kuvaa elämästä tai ihmisen kehosta. Vaihtoehtoliikkeemme tekee vaikeaa, mutta sinnikästä työtä tukeakseen normaalia ja tavallista ihmiskuvaa. Koen, että se on kirjoittajan tärkein yhteiskunnallinen tehtävä.

Vaalin tekstien lisäksi myös kuvia ja mielikuvia. Viimeisin sanataidenäyttelyni, perheväkivallasta kertova ’Kasvottomat Rakkaat’ esiteltiin ensikertaa Tampereella 1.5.2017. Syksyllä 2017 näyttely esitellään myös Raumalla. Näyttely on hyväntekeväisyysnäyttely, jonka tuotoilla kerätään rahaa ensi- ja turvakoteihin.

Olen tuottanut omaa ’Mun Manse’ radio-ohjelmaa Radio Fun Tampereelle vuodesta 2016. Ohjelmaa kuullaan perjantaisin, kello 14. Jokaisessa lähetyksessäni vieraakseni saapuu viikoittain vaihtuva vieras, jonka kanssa otamme elämästä selkoa. Toimin nyttemmin myös satunnaisesti saman radiokanavan juontajana.

Vuodesta 2010 alkaen olen myös kiertänyt puhumassa ja kouluttamassa. Uutuusluentoni ’Maailman suurin tarina’ on löytänyt kuulijakuntansa. Tarinoista, mainonnasta ja ilmiöistä kertova koulutus summaa MBA-lopputyönäni tekemää tutkimusta ilmiöistä ja siitä, miten ilmiöitä luodaan.

Vuonna 2018 työstän radio-ohjelmaa, uutta runokirjaa, Juice Leskisen sitaattikirjaa, sekä Runoudesta Lajiin-juttusarjaa, jääkiekon SM-Liigalle.


Koen, että kirjoittajana suurin etuoikeuteni on kohdata ihminen. Mihin tahansa sinä uskotkaan, kuka ikinä oletkaan. Ilman mitään syytä – tai vaihtoehtoisesti maailman parhaasta syystä –  ota minuun yhteyttä. Tavataan.

Toivon sinulle kaikkea hyvää – ja mitä suurinta, suurinta onnea matkaan.

Tampereella 17.8.2017.

Linda Huhtinen

linda@lindahuhtinen.fi

 

Tästä voit lukea tekstinäytteitäni.

 

 

FacebookTwitterGoogle+